Solicita oferta

Blog despre Alpinism Utilitar si Servicii Industriale

Rezervor Industrial 50.000 m3 - Protectie Anticoroziva

Rezervor Industrial 50.000 m3 - Protectie Anticoroziva

Departamentul tehnic AlpAccess specializat in furnizarea serviciilor de protectii anticorozive, a adaugat in portofoliu inca un proiect major finalizat cu succes care confirma implicarea si nivelul de pregatire al angajatilor, experienta inspectorilor din domeniul tratamentului suprafetelor si capacitatea companiei de a executa proiecte similare.

Mai mult...

Cum Mentinem Productivitatea in Cazul Avariilor la Sistemele de Conducte

Cum Mentinem Productivitatea in Cazul Avariilor la Sistemele de Conducte

In cazul unei fisuri la o conducta de apa, defectiunea afecteaza atat firma care furnizeaza serviciile, cat si colaboratorii si utilizatorii acesteia. Care este impactul in cazul unei fabrici de productie sau a conductelor de transport de petrolului si gazelor natural cu o astfel de defectiune? Colosal!

Mai mult...

Acces coarda sablare uscata platforme marine

Accesul in Coarda si Sablarea Uscata

In ultimii 20 de ani, accesul in coarda este din ce in ce mai folosit ca metoda de acces, datorita costurilor scazute si a vitezei ridicate, comparativ cu alte metode de acces cum sunt schelele sau platformele mobile.

Initial, accesul in coarda era vazut ca o activitate periculoasa pe care numai cativa o practicau. In prezent exista sisteme sigure de alpinism industrial, cum sunt cele cu doua corzi folosite de IRATA (Asociatia Alpinistilor Utilitari din Domeniul Industrial) si SPRAT (Societatea Alpinistilor Utilitari Profesionisti).

Mai mult...

Depozit vopsea, masina AlpAccess

Vopsele Industriale: Bune practici pentru Depozitare Corecta

Pentru a putea face fata comezilor de vopsitorie industriala, am fost nevoiti sa tinem pe stoc o cantitate insemnata de vopsele industriale, in stocul AlpAccess aflandu-se constant peste 10.000 litri de vopsea. Toata aceasta cantitate a fost necesar sa fie depozitata astfel incat sa nu fie afectata de conditiile de mediu si pentru a respecta legislatia in vigoare.

Mai mult...

Sistem anticadere Latchways

Conform carui standard trebuie testat un sistem orizontal de linia vietii?

Un sistem de linia vietii trebuie testat in conformitate cu standardele relevante aplicabile in regiunea respectiva.

Standarde Europene pentru testarea sistemelor de linia vietii.

Standardul EN 795:1996 a fost retras si inlocuit cu EN 795:2012 (actualizat recent), sustinut de specificatia tehnica CEN TS 16415:2013.

Mai mult...

Linia vietii

Lucru la inaltime: Cinci metode de a lucra in siguranta

Lucru la inaltime inseamna a lucra in orice loc unde, daca nu se iau masuri de siguranta, o persoana ar putea sa cada si sa aiba ca efect accidentarea sau decesul.

Caderea de la inaltime este una din cele mai mari cauze ale accidentelor si deceselor la locul de munca. Cele mai intalnite cauze sunt caderile de pe scari si prin acoperisuri fragile.

Mai mult...

Coroziune

Coroziunea: ce este si unde apare. Cum putem sa ne ferim de actiunea ei

Suntem inconjurati de metale. Peste tot sunt constructii metalice si tendinta de folosire a acestora este in crestere. Principalul inamic al acestora este fenomenul de degradare, numit coroziune.

La prima vedere cand vorbim despre coroziune, ne vine in minte imaginea ruginei care apare pe metalele feroase.

Mai mult...

Curs alpinism utilitar

Primul curs de alpinism utilitar cu certificare SPRAT, din Romania

Saptamana trecuta a fost organizat primul curs de alpinism utilitar cu certificare SPRAT din Romania. Cursul a fost organizat de catre firma Solo din Brasov, in centrul propriu de instruire. La curs au participat 6 participanti. Fiind primul curs de acest gen organizat in Romania, toti participantii au urmat procedurile de "direct entry" pentru nivelul 2 si 3. AlpAccess a avut doi participanti, Sergiu Pereu si Dragos State, certificati pentru nivelul 2, respectiv 3.

Mai mult...

Testimoniale Clienti