Solicita oferta

Inspector NACE in Romania: Inspector Coroziune

Inspector coroziune

AlpAccess are angajati mai multi inspectori NACE, FROSIO si SSPC de diferite niveluri. Ce este un inspector NACE? Puteti afla in urmatoarele randuri:

Oferim servicii de inspectii cu inspectori certificati NACE nivel 3 in Romania si in afara tarii.

Inspector NACE pentru controlul calitatii

Pentru o mai buna calitate a protectiilor anticorozive va oferim inspectori de tratamentul suprafetelor certificati NACE, pentru controlul si asigurarea calitatii in proiectele de protectii anticorozive.

Ce este NACE ?

NACE LogoNACE este Asociatia Nationala a Inginerilor de Coroziune. Numita si autoritatea mondiala in domeniul coroziunii, NACE International, a fost infiintata in 1943 de catre unsprezece ingineri de coroziune din industria transportului pe conducte.

Azi NACE numara peste 36000 de membri in peste 130 de tari si este recunoscuta la nivel global ca autoritate pentru solutiile de control al coroziunii. Organizatia ofera instruire tehnica si programe de certificare, conferinte, standarde industriale, rapoarte, publicatii, jurnale tehnice, activitati de relatioanare cu guvernele si multe altele.

Standardul conform caruia sunt instruiti si certificati inspectorii este standardul propriu NACE pentru programul CIP - Coating Inspector Program (Programul de Inspectori de Vopsitorie).

Obiectivele NACE

  • Sa ridice nivelul de calitate in toate aspectele activitatilor de control al coroziunii;
  • Sa se implice prin formularea de cerinte de calitate si dezvoltarea de programe de educatie pentru inspectorii de control al coroziunii;

Niveluri de certificare si valabilitate

Sistemul de certificare NACE are trei niveluri diferite:

  • Candidat inspector NACE certificat de nivel I: Nu este necesara experienta relevanta
  • Candidat inspector NACE certificat de nivel II: Sunt necesari minim doi ani de experienta in domeniu
  • Candidat inspector NACE certificat de nivel III - Peer review: Necesita cel putin cinci ani de experienta relevanta din si documentata. Nu exista curs de pregatire pentru acest nivel. Examenul consta in expunerea unor studii de caz in fata unei comisii formate din 3, examinatori.

Certificatele sunt valabile cinci ani de la data emiterii, inspectorul fiind obligat ca dupa expirarea valabilitatii sa trimita documente ce atesta ca practicare activitatii de inspectii, inainte de reemiterea unui alt certificat valabil.

Cerinte pentru certificare:

  • Participarea la un curs de 80 de ore furnizat de o organizatie de instruire aprobata de NACE;
  • Promovarea examenelor teoretice si practice;
  • Documentarea experientei relevante si a experientei in inspectii.

Alte certificari echivalente sunt FROSIO, SSPC, Icorr, ACQPA.

Testimoniale Clienti