IRATA – Alpinism Utilitar Industrial – IRATA in Romania | AlpAccess

IRATA – Alpinism Utilitar Industrial – IRATA in Romania

Alpinism utilitar industrial, IRATA

AlpAccess este o firma de alpinism utilitar certificata si membra IRATA: Industrial Rope Access Trade Association - Asociatia Profesionala de Alpinism Utilitar Industrial.

De ce alpinism utilitar IRATA?

Alpinismul utilitar a devenit metoda preferata de acces pentru interventiile rapide la inaltimi mari sau zone greu de accesat. IRATA ofera un set de proceduri sigure pentru folosirea in deplina siguranta a alpinismului utilitar.

Ce este IRATA ?

IRATA LogoIndustrial Rope Access Trade Association este Asociatia profesionala de alpinism utilitar industrial. Sistemul de alpinism utilitar al IRATA este o metodă sigură de lucru la înălțime. In cadrul acestuia corzile și echipamentele asociate sunt folosite pentru a obține acces către/de la locul de muncă. Dar și pentru pozitionare.

Avantajul folosirii metodelor de alpinism utilitar stă în principal în siguranța și viteza cu care operatorii pot ajunge în locații dificile unde să-și desfășoare activitatea. Deseori aceasta  se desfasoara cu impact minim asupra activităților care se desfășoară în apropiere. Un alt beneficiu major este acela că numărul total de ore lucrate și nivelul de risc pentru o anumită sarcină sunt deseori reduse, comparativ cu alte metode de acces.

Obiectivul primar al folosirii metodelor de alpinism utilitar constă în planificarea, administrarea și desfășurarea activității cu un minimum de accidente, incidente și situații periculoase. Astfel încât să garanteze un sistem sigur de lucru, fără ca proprietatea sau mediul să fie în vreun fel afectate.

Procedurile IRATA

IRATA International deține proceduri de lucru în continua evoluție, pe care membrii trebuie să le urmeze și a căror respectare este monitorizată. Astfel este implementat și păstrat un sistem sigur de lucru. Acest lucru diferențiază companiile membre IRATA față de altele care lucrează în același domeniu.

Ca și orice altă metoda de lucru la înălțime, alpinismul utilitar trebuie privit ca un sistem complet. Planificarea, managementul, competența și echipamentul corespunzător trebuie văzute ca având o importanță egală. Fiecare depinde de celelalte pentru existența unui sistem sigur de lucru.

Codul de bune practici oferă recomandări și informații orientative cu privire la metodele de alpinism utilitar.

  • Prima parte prezintă principiile fundamentale și mijloacele de control.
  • Partea a 2-a reprezintă detalierea primei părți.
  • A 3-a parte reprezintă o lista de anexe, conținând îndrumări cu privire la practicile de lucru și informații legate de alte subiecte importante. Câteva anexe sunt încă în lucru.
  • Partea a 4-a conține trimiteri la legislația național relevantă.
  • A 5-a parte conține bibliografia.

Părțile trebuie citite ținându-se cont de legătura dintre ele, aceasta mențiune aplicându-se în special primelor două părți.

Testimoniale Clienti