Solicita oferta

ABC-ul protectiei la cadere

Latchways, banner protectie cadere

O metoda usoara de a ne aminti componentele unui sistem de protectie impotriva caderilor este sa ne gandin la "ABC", un acronim pentru Ancoraj, Body (Corp) si Conector. In termeni simpli, sistemul de protectie la cadere nu este complet daca oricare din componente lipseste. Deoarece sunt multe tipuri de produse disponibile, este important sa ne asiguram ca toate componentele sunt compatibile.

A - Punctul de Ancorare

Punctul de ancorare pentru lonja cu care ne legam, trebuie sa fie un punct sigur, ce poate sustine incarcari de cel putin 15 kN. Punctele de ancorare se pot gasi in grinzi I sau H, schele, sau alte puncte structurale. Punctele permanente de ancorare sunt ochetii, sistemele orizontale de linia vietii bazate pe cablu sau sina. Printre sistemele temporare se numara linia vietii temporara confectionata din chinga sau cablu.

B - Body (Hamul sau Centura Complexa)

Hamul / Centura de siguranta se foloseste sa sustina si sa prinda utilizatorul, in eventualitatea unei caderi. Protejeaza utilizatorul inainte, in timpul si dupa cadere. Un ham complet trebuie utilizat pentru toate situatiile de protectie la cadere.

C - Conectori

Se folosesc intre ham si punctul de ancorare:

  • Lonja cu oprirea caderii: Maxim 2 metri, echipata cu absorbitor de energie;
  • Opritorul de cadre retractabil: Cu cablu / chinga retractabila si absorbitor de energie incorporat;
  • Linia vietii: Sistem de protectie la cadere ce permite utilizatorulilor sa lucreze intr-o zona cu risc; in cazul unei caderi sa prinda tehnicianul cu ajutorul unui opritor de cadere;
  • Linie de pozitionare: Un sistem ce asigura suport utilizatorului, si in acelasi timp il impiedica sa ajunga in zona cu risc de cadere. Nu contine absorbitor de soc.

Toate componentele sunt egal de importante, si trebuiesc verificate periodic. Sistemul de protectie la cadere este atat de rezistent cat este de rezistenta cea mai slaba componenta.

...si nu uitati sa aveti un plan de salvare bine pus la punct!

Testimoniale Clienti