Solicita oferta

Conform carui standard trebuie testat un sistem orizontal de linia vietii?

Sistem anticadere Latchways

Un sistem de linia vietii trebuie testat in conformitate cu standardele relevante aplicabile in regiunea respectiva.

Standarde Europene pentru testarea sistemelor de linia vietii

Standardul EN 795:1996 a fost retras si inlocuit cu EN 795:2012 (actualizat recent), sustinut de specificatia tehnica CEN TS 16415:2013. Motivul schimbarii a fost ca sa asigure performanta dispozitivelor de ancorare. EN 795:2012 mentioneaza cerintele si metodele de test pentru dispozitive de ancorare folosite la protectia la cadere a unui singur utilizator. Chiar daca ele sunt utilizate pentru a impiedica accesul, dispozitivele de ancorare trebuie sa fie capabile sa opreasca o cadere.

Linia vietii cu un utilizator

CEN TS 16415:2013 mentioneaza cerintele si metodele de test pentru dispozitive de ancorare folosite de mai multe persoane simultan. La fel ca si in cazul EN 795:2012, desi sunt destinate impiedicarii accesului, dispozitivele de ancorare trebuie sa fie capabile sa opreasca o cadere. Metodele de test au in vedere caderea simultana a doi utilizatori, a caror greutate combinata este de 200 kg., cu utilizatori suplimentari cu o masa de 100 kg. fiecare.

Linia vietii cu 2 utilizatori

Gama MSA Latchways Constant Force a fost testata si respecta cerintele ambelor standarde: EN 795:2012 si CEN TS 16415:2013.

Este nevoie ca un sistem sa fie testat dincolo de specificatiile standardului?

Da. In mod ideal, un sistem de protectie la cadere trebuie testat pentru utilizare gresita.

Ca lider mondial in protectia la cadere – si acordand o importanta majora sigurantei utilizatorilor - MSA a crezut intotdeauna in testarea conform standardului, dar si in cea care sa depaseasca specificatiile acestuia. MSA a considerat intotdeauna ca sistemele Latchways trebuie sa fie usor de utilizat, insa testeaza aceste produse pentru utilizare gresita.

Cum stiti ca un sistem de linia vietii este conform?

Un sistem trebuie testat independent de un organism acreditat si acest lucru trebuie dovedit prin existenta unui Declaratii sau a unui Certificat de conformitate.

Sistemul Latchways Constant Force a fost testat independent de SATRA si Declaratiile de conformitate pot fi puse la dispozitie la cerere.

Ce marcaje trebuie sa aiba un sistem conform?

In conformitate cu EN 795:2012, un sistem trebuie marcat clar cu urmatoarele informatii:

  1. Mijloace de identificare, de exemplu numele producatorului, numele furnizorului sau;
  2. Numarul de lot sau de serie sau alte mijloace de identificare;
  3. Modelul si tipul/ identificarea;
  4. Numarul si anul documentului cu care echipamentul este conform;
  5. Pictograma sau alta metoda de a indica obligatia utilizatorului de a citi instructiunile de utilizare.

Sistemul Latchways Constant Force are toate aceste marcaje:

Eticheta linia vietii

Cum testeaza MSA produsele dincolo de specificatiile standardului?

Testarea pe acoperis

MSA efectueaza o testare extensiva a sistemelor complete si reprezentative de acoperisuri. Acest lucru inseamna ca se construieste un acoperis de 6 m x 6 m, tinand cont de structura de sustinere, cum ar fi pervaze, punti, sistem de distantare, izolatie si hidroizolatii exterioare. Testarea in acest mod garanteaza ca sistemele Latchways pot obtine aprobarile producatorului pentru postul Constant Force, care urmeaza sa fie instalat pe un anumit tip de acoperis.

MSA a testat sistemul Latchways pe mai mult de 500 de tipuri de acoperisuri (realizand cate 6-10 teste pe fiecare), fiecare test fiind sustinut de scrisori de aprobare de la producator. Omologarea producatorului garanteaza faptul ca un sistem Constant Force nu va compromite nici integritatea acoperisului, nici garantia oferita de producatorul acestuia. Cu o experienta de peste 40 de ani, MSA detine parteneriate valoroase cu cei mai importanti producatori de sisteme de acoperisuri, pentru a asigura o abordare holistica si noi relatii se formeaza cu regularitate.

Testarea dinamica a performantei (Etapa 1)

Acest test este realizat folosindu-se o masa de 300 kg., (echivalentul caderii simultane a trei utilizatori, ceea ce depaseste specificatiile EN 795:2012 si CEN TS 16415:2013), care cade in gol de la o inaltime de 1.5 m, cu un singur post conectat la un sistem de acoperisuri. Acest lucru inseamna ca sistemul Constant Force poate sustine pana la 3 utilizatori care lucreaza simultan in orice punct al sistemului, chiar si pe aceeasi deschidere.

Linia vietii cu 3 utilizatori

Testarea la incarcare statica (Etapa 2)

Pentru ca MSA sa determine un ”factor de siguranta” adecvat, fiecare test din etapa 1 este supus unei sarcini statice o anumita perioada de timp. In cazul in care este necesar un factor de siguranta 2, intreaga constructie, inclusiv postul Constant Force, trebuie sa reziste unei sarcini statice echivalente cu dublul sarcinii de lucru realizate in timpul etapei 1. In cazul postului Constant Force, valoarea de 10 kN trebuie marita la 20 kN, mentinuta timp de trei minute, fara ca sistemul sa sufere vreo defectiune. Cand toate testele din etapele 1 si 2 au fost efectuate cu succes, postul Constant Force poate fi instalat pentru oprirea caderii, pe un acoperis.

Ce alte caracteristici legate de performanta ar trebui sa aiba un sistem de protectie la cadere?

Testarea omni-directionala

Un sistem ar trebui testat pentru a va asigura ca, in caz de cadere, acesta poate functiona foarte bine, indiferent de directia de cadere a utilizatorului. Postul Constant Force, daca este testat pentru a va asigura ca poate functiona in orice directie, este capabil sa realizeze acest lucru cu ajutorul tehnologiei absorbitorului de energie unic Constant Force.

Testul de rezistenta la coroziune

Pentru a asigura durabilitatea unui sistem, acesta trebuie supus unor regimuri recunoscute de testare a coroziunii accelerate. In timpul acestui test, un sistem trebuie sa poata demonstra rezistenta la coroziune in conditii care ar putea aparea in mod normal pe durata utilizarii; aplicatii industriale urbane, rurale, de coasta si generale. Postul Constant Force (si componentele adiacente) a fost testat la 1000 de ore de pulverizare cu saruri acetice in conformitate cu BS EN ISO 9227:2006 si la pulverizare cu sare neutra, in conformitate cu ASTM B117-03.

Ce avantaje suplimentare are un sistem Latchways?

Materiale si inspectie

In cadrul gamei Latchways, MSA utilizeaza otel inoxidabil de grad marin 316 (rezistenta la coroziune mai mare decat otelul inoxidabil standard 304), aliaje de aluminiu acoperite 5083 si PH 17/4 pentru componentele critice turnate. Toate piesele sunt inspectate individual, iar componentele critice sunt supuse unei inspectii cu raze X si analizei cu vopsea penetranta sau cu particule magnetice. Fiind o companie acreditata ISO 9001, calitatea este baza tuturor procedurilor de proiectare si fabricatie si face parte din fiecare proces al Latchways.

Gama completa

MSA testeaza continuu, nu doar saptamanal, ci zilnic. Avand o gama de peste 70 de produse de baza deja disponibile si continuand sa lege noi relatii cu producatorii de acoperisuri, Latchways este capabila sa ofere o gama larga de solutii de protectie la cadere pentru acoperisuri.

Reciclare

Fiind o companie acreditata ISO 14001, MSA intelege importanta utilizarii produselor reciclabile, oferind in acelasi timp durabilitate pe termen lung. Utilizand aluminiu si otel inoxidabil grad marin pentru fabricarea componentelor principale, aceste cerinte pot fi realizate cu postul Constant Force (acesta este 100% reciclabil).

De unde stiu ca sistemul meu Latchways va fi instalat corect?

Echipa de montatori acreditati de Latchways este esentiala pentru proiectarea, instalarea si inspectia cu succes a oricarui sistem Constant Force. Montatorii sunt exclusivi pentru MSA si se specializeaza NUMAI in sistemele de protectie la cadere. In plus, sistemele Constant Force pot fi instalate numai de un montator inregistrat Latchways. In timp ce acest lucru asigura calitatea montajului, ofera clientilor increderea ca sistemul va fi instalat de catre o companie agreata de Latchways.

Cum aduce beneficii organizatiei mele achizitonarea unui sistem de linia vietii?

Este important ca o organizatie sa ia in considerare beneficiile pe termen lung ale alegerii unui sistem Latchways. Desi exista evident o cheltuiala initiala, un sistem Constant Force poate aduce beneficii unei organizatii, deoarece ulterior face parte din bunurile acesteia si poate adesea creste pretul unei cladiri. In combinatie cu produsul durabil ”Design Life”, MSA pune la dispozitie o gama de pachete de intretinere pentru sistem - prin intermediul retelei de montatori - asigurandu-se ca produsul nu este numai sigur de utilizat, ci si ca durata de viata este garantata prin inspectii periodice.

De ce sa alegeti o solutie de protectie la cadere bazata pe cablu?

Sistemele de oprire a caderii Latchways Constant Force ofera numeroase avantaje fata de sistemele cu sina solida sau cele care utilizeaza corzile kernmantel.

Rezistent si durabil

Un sistem de linia vietii Latchways utilizeaza in mod obisnuit un cablu din otel inoxidabil cu diametrul de 8 mm, care asigura o rezistenta excelenta la coroziune si uzura. Intr-un mediu normal, un cablu Latchways trebuie sa poata fi utilizat in siguranta pana la 20 de ani. De asemenea, suportul din otel este finisat, pentru a spori rezistenta la coroziune.

Placut din punct de vedere estetic

Sistemul de linia vietii  Latchways este discret. Cablul de 8 mm are un aspect foarte subtil, iar suportul este electrolitic pentru a se putea coordona cu cablul. Stalpul Constant Force are de obicei o inaltime de numai 195 mm, iar culoarea sa poate fi adaptata.

Versatil

Flexibilitatea inerenta a unui sistem de linia vietii pe baza de cablu ii permite sa se muleze in jurul colturilor, abaterilor si inclinatiilor. Sistemele fixe trebuie prelucrate in afara amplasamentului, ceea ce poate duce la probleme in timpul instalarii.

Eficient din punct de vedere al costurilor

Sistemele de linia vietii bazate pe sine necesita de obicei suporturi intermediare plasate la fiecare 2-3 metri. Suporturile pentru un sistem de cabluri Latchways sunt in general pozitionate la intervale de aproximativ 10 m. Sistemele de sine costa deci mai mult pentru ca este nevoie de componente suplimentare si necesita mai mult timp pentru instalare.

Protejeaza integritatea acoperisului

Stalpul Constant Force folosit intr-un sistem de linia vietii Latchways este conceput special pentru a se potrivi oricarui sistem modern de acoperis, fara a afecta integritatea acestuia.

Controleaza incarcarile

In cazul unei caderi de pe un sistem de linia vietii Latchways Constant Force, sarcinile generate in timpul caderii sunt absorbite de postul Constant Force mai degraba decat transferate pe acoperis, cladire sau structura. Postul protejeaza acoperisul, cladirea sau structura impotriva deteriorarii si, prin urmare, simplifica procesul de re-certificare a sistemului de oprire a caderii.

Testimoniale Clienti