Protecții la foc cu vopsele intumescente

Suntem autorizați să aplicăm protecții la foc de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (certificat #1622). De asemenea suntem aplicatori autorizați de Chartek și membri ai ASFP – Asociația pentru protecție specializată împotriva incendiilor.

Există mai multe tipuri de protecții la foc sau termoprotecții. În primul rând acestea pot fi active sau pasive. Protecțiile active reprezintă sistemele instalate pentru prevenirea și stingerea incendiilor (de exemplu sistemul de sprinklere). Protecțiile pasive reprezintă sistemele ce izolează structurile și le protejează o perioadă de timp împotriva efectelor incendiilor. La rândul lor acestea sunt de două feluri: cu mortare (torcret) și cu vopsele intumescente. Noi ne ocupăm de protecțiile la foc cu vopsele intumescente.

Protecții la foc pasive cu vopsele intumescente


 

Produsele pentru protecție la foc (termoprotecții) se aleg în funcție de fctorul de masivitate (factorul de secțiune) al profilelor ce compun structura metalică și în funcție de scenariul de protecție la foc (temperatura critică, timpul de expunere, tipul incendiului. )

Atenție! Focul de hidrocarburi este foarte diferit de focul celulozic. Pentru acesta se folosesc produse diferite și grosimi diferite (De exemplu pentru foc de hidrocarburi grosimi de 20 mm de vopsea nu sunt un accident).

Chartek-PFP-Protectie-la-foc-de-hidrocarburi

Din 2013 am devenit aplicatori autorizați pentru produsele Chartek ale Akzo Nobel. Prosusele Chartek 1709, Chartek 7 și Chartek 8 sunt vopsele intumescente dedicate protecțiilor la foc de hidrocarburi normal sau accelerat. Personalul nostru este instruit și certificat pentru aplicarea acestor produse de termoprotecție. Deținem echipament pentru aplicarea mecanizată a produselor Chartek. (Vopselele chartek sunt vopsele cu conținut de solide de 100% și se pot aplica doar cu echipamente specializate).

Certificari relevante


asfp
SSPC
NACE International


Servicii inrudite


Reparații neconvenționale cu materiale compozite
Protectii anticorozive industriale, sablari, vopsitorii

Proiecte inrudite


Toate serviciile noastre


Montaj schele industriale, suspendate și mobile
Protecție la cădere sisteme de linia vieții
Servicii turbine eoliene offshore și onshore
Alpinism utilitar și alpinism utilitar industrial
Protectii anticorozive industriale, sablari, vopsitorii
Izolații termice industriale, izolații calde, reci
Liftări echipamente grele și rigging – alpinism utilitar
Servicii de Sudură pentru reparații
Reparații neconvenționale cu materiale compozite
Protecții la foc cu vopsele intumescente